Het klinkt ietwat ironisch na de dopingbekentenis van Lance Armstrong. Een blauw armbandje moet het symbool worden van de strijd tegen doping in de sport. Het bandje is een initiatief van de MPCC, de vereniging van organisaties tegen doping. De Nederlandse Argos-Shimano ploeg is één van de leden van deze club.Het klinkt ietwat ironisch na de dopingbekentenis van Lance Armstrong. Een blauw armbandje moet het symbool worden van de strijd tegen doping in de sport. Het bandje is een initiatief van de MPCC, de vereniging van organisaties tegen doping. De Nederlandse Argos-Shimano ploeg is één van de leden van deze club.

Lance Armstrong introduceerde ooit het gele armbandje als symbool van de strijd tegen kanker. Het nieuwe bandje is blauw. Iwan Spekenbrink, manager van Argos en vice voorzitter van de MPCC: ”De MPCC heeft een belangrijke rol op de geloofwaardigheid van wielerploegen te verbeteren. Het dragen van het blauwe bandje is een manier om te laten zien waar je voor staat: een schone dopingvrije sport”.

Roy Curvers van Argos is één van de renners die het bandje draagt. “Het dragen van dit bandje betekent voor mij meer dan alleen het tonen van steun aan de strijd tegen doping. Het gaat ook om je eigen houding. Iedereen moet in de strijd tegen doping zijn eigen verantwoordelijkheid nemen”.

Fiets is momenteel bezig met een onderzoek naar hoe mensen tegen het wielrennen aankijken na alle dopingbekentenissen. Meedoen aan de enquete kan via internet.