Droogblijven tijdens het fietsen. Met de nieuwe app Weermeister is het mogelijk om een fietsroute te berekenen met een zo klein mogelijke buienkans.
De WeerMeister app is ontwikkeld door de wielrennende student Frank Thomson.  Aangezien er nog geen app bestond die de weersomstandigheden voor zijn hele route kon berekenen, heeft hij deze zelf ontwikkeld. ”Doordat deze app gebruik maakt van de gegevens van het KNMI, Buienradar en Weeronline kun je nauwkeurig berekenen waar, wanneer en hoeveel neerslag er zal vallen. Het unieke van de app is dat het een berekening geeft voor de gehele route. Hiernaast kan deze app ook aangeven wat de windkracht zal zijn en de temperatuur voor je berekenen”, stelt de maker.

” Deze app is vooral gericht op de groep mensen die vaak door weer en wind moeten”, stelt Thomson. ”Met de winter voor de deur is het reuze makkelijk om te weten wat je onderweg kunt verwachten, zodat je je erop kunt kleden of de activiteit tijdelijk kunt uitstellen”. De app is gratis en vooralsnog alleen verkrijgbaar in de Google Play Store.