Regelmatig een paar maanden weg met de fiets. En dat al bijna dertig jaar lang. Cor Bergenhenegouwen is een fietser met drang naar avontuur. Hij bundelde zijn ervaringen in Zuid- en Midden Amerika en Zuid-oost Azië in ‘Vanaf mijn Vakantiefiets’.

”Ik was er op voorbereid”, schrijft Bergenhenegouwen, ”Ik herinner me die Duitse vrouw, ze was al een paar jaar onderweg. ‘Sometimes it is hard’, zei ze. En ze keek er niet echt vrolijk bij. Waar hebben we het over? Het reisdipje. Dat schijnt elke reiziger zo af en toe te overkomen”.

Drie jaar geleden fietste de Utrechter door Midden-Amerika. Het enige dat vaststond was de landing van zijn vliegtuig in Guatemala, een verblijf van veertien dagen in Antigua om vrijwilligerswerk te doen en het vertrek van het vliegtuig uit Panama Stad om na drie maanden naar huis te gaan De fietsroute had Bergenhenegouwen niet van te voren vastgelegd. ” Sinds ik een laptop in mijn achtertas meesjouw, stuur ik zo nu en dan verhaaltjes naar het thuisfront. Zo begrijp je waarom we altijd weer op pad wille”, zegt hij.”Ons lijstje met nieuwe landen is nog lang. En steeds langer wordt het lijstje van landen waar we nog eens terug willen komen. Wij fietsen dus nog wel even door”.

‘Vanaf mijn vakantiefiets’ kost 14,95 en is hier te bestellen. De opbrengst van het boekje wordt deels geschonken aan Constru Casa