Limburgs Mooiste is in 20 jaar uitgeroeid tot het grootste fietsevenement voor recreanten in Nederland. Er worden ruim 20.000 liefhebbers aan de start verwacht. Ter gelegenheid van de 20e editie zal op 25 juni 2011 een wedstrijd plaatsvinden voor topsporters uit de fiets- en schaatswereld: de Flexpoint Limburgs Mooiste Race. Het selectieve en 135 km lange parcours voert door Zuid-Limburg. De wedstrijdrijders worden op enige afstand gevolgd door de  massale groep recreanten.

De Flexpoint Limburgs Mooiste Race heeft gekozen voor een totaal nieuwe formule in de wielersport. De wedstrijd gaat terug naar de basis van de sport. Geen ploegen en ploegleiders, geen hulp van buitenaf en uitsluitend neutrale materiaalwagens moeten een strijd van man tegen man waarborgen.
De race gaat het karakter dragen van de Elfstedentocht voor schaatsers. Om 6 uur in de ochtend vertrekt een klein peloton topsporters voor een strijd op het hoogste niveau.

De organisatie van de Flexpoint Limburgs Mooiste Race mikt op een deelnemersveld met aansprekende namen. Zo zullen o.a. Michael Boogerd, Erik Dekker, Steven Rooks en Maarten den Bakker aan de start verschijnen. Ook toppers uit de schaatswereld staan op het verlangenlijstje.  Koersdirecteur is Ronald Waterreus, de ex-voetbalprof die zijn sportieve carrière als wielrenner begon.

Met de toevoeging van de Flexpoint Limburgs Mooiste Race wil de organisatie het evenement nog meer laten wortelen in Limburgse bodem:  “Het is een feest voor alle bewoners, niet alleen voor de deelnemers. Bovendien profiteert de hele omgeving. Zuid-Limburg wordt uiterst positief op de kaart gezet. Het evenement genereert elke editie een spin-off in de regio van vele miljoenen Euro’s ” zegt Dries Linssen, directeur van de organisatie.