De Britten hebben veel geld geïnvesteerd in hun Olympische aspiraties. Het baanwielrennen moet tijdens de Spelen in Londen over enkele weken één van hun paradepaardjes zijn. De Britse wielerbond heeft de aero helm gepresenteerd die hun renners gaan dragen. De ontwikkeling ervan duurde drie jaar.

De aero helm bestaat uit twee delen. Een buitenkant en een binnenkant. Er tussenin zit materiaal om de klap van een eventuele valpartij op te vangen. De binnenkant is gemaakt van honingraad alluminium, zoals dat ook veel in de ruimtevaart industrie wordt toepast. De vorm ervan is afhankelijk van de gebruiker. De helm is met behulp van 3D laser scans, voor elke atleet op maat gemaakt.

Het vizier is gemaakt van iridium-coated polycarbonate, de buitenkant van ABS plastic, een materiaal dat ook in golfclubs wordt gebruikt. Over de verwachte tijdwinst die de helm gaat opleveren, doen de Britten geen mededelingen. Het is de bedoeling dat de helm na de Spelen op de markt komt. De verkoopprijs is nog niet bekend.