Cannondale opent een Europees onderzoeks- en ontwikkelcentrum in Freiburg. Het centrum moet een basis worden voor innovatie en de ontwikkeling van nieuwe fietsen. Het fietsenmerk beschikt al over onderzoekscentra in de Verenigde Staten en Taiwan.

”Met een wereldwijd netwerk willen we snel kunnen inspelen op toekomstige consumententrends,” zegt Jeff McGuane, directeur van de  Cycling Sports Group.  “Met ons nieuwste centrum in Freiburg zal het onderzoek- en ontwikkelteam profiteren van een gevarieerde locatie dicht bij het hart van de Europese fietsmarkt, terwijl we nog steeds als een wereldwijde eenheid werken.”  Naast Cannondale maken ook GT, Schwinn en Mongoose deel uit van de Cycling Sports Group.

Het nieuwe onderzoeks- en ontwikkelcentrum is 600 vierkante meter  groot. Het testlab is op loopafstand van het Duitse Zwarte Woud, met eindeloze bergpaden en wegen om de producten te testen. “In de afgelopen drie jaar heeft het onderzoek- en ontwikkelteam van de Cycling Sports Group drie van de hoogst gewaardeerde fietsen van de industrie op de markt gebracht. De Cannondale Flash, de Cannondale Scalpel 29er en de Cannondale SuperSix EVO, die onlangs werd uitgeroepen tot Beste Road Bike ter wereld door het Duitse Tour Magazine, “zegt Chris Peck, Vice President, Onderzoek en Ontwikkeling van de Cycling Sports Group. “Door te investeren in dit nieuwe centrum bouwen we verder op dit succes uit het verleden, en creëren we de best mogelijke omgeving voor toekomstige innovatie. Wij willen getalenteerde personen aantrekken en het sterkste onderzoek- en ontwikkelteam van de industrie opbouwen. “