Cube heeft voor het winterseizoen de collectie crossfietsen herzien. De Cross Race wordt met een prijs van ruim 1200 euro gezien als instapmodel, de Cross Race Pro is er voor de renner die meer uit zijn fiets wil halen.

Belangrijke aanpassing is het aanpassen van de voordriehoek van de crossframes. Die is ruimer geworden wat het oppakken van de fiets gemakkelijker maakt. Op alle modellen kunnen spatborden worden gemonteerd, waarbij boutjes mooi wegvallen in het frame. De Cross Race bestaat uit drie verschillende modellen waaronder de Cube Cross Race Pro die is voorzien van een anodized finish. Deze behandeling is erg duurzaam en zeer krasbestendig. Het kleinere broertje, de Cross Race Disc, is uitgerust met schijfremmen.  Schijfremmen worden steeds vaker gebruikt in het veldrijden, hoewel het hoge gewicht van deze remmen voor veel mensen nog een opstakel is.

De Cube Cross Race serie heeft een custom voorvork die in combinatie met de taps toelopende balhoofdbuis voor nauwkeurig stuurgedrag zorgt. Het frame is voorzien van een press-fit bottom bracket. De kabels van de Shimano 105 of Ultegra groep zijn weggewerkt in het frame.

Prijzen:

Cube Cross Race Pro           €1749,-

Cube Cross Race Disc          €1449,-

Cube Cross Race               €1249,-