In 2012 is de volledig vernieuwde Litening Super HPC het topmodel van Cube. Vergeleken met het vorige model heeft Cube een geclaimde gewichtsreductie van 150 gram. Hiermee moet het frame op 860 gram komen.

Het lagere gewicht is mede mogelijk gemaakt door alle details nogmaals onder de loep te nemen. Er worden geen aluminium onderdelen meer gebruikt, zelfs het bottom bracket gedeelte is geheel van carbon, net als de nieuw ontwikkelde carbon dropouts. Met behulp van de Advanced Twin Mold technologie is er een minimum aan materiaal gebruikt zonder compromis ten koste van stabiliteit en stijfheid. De afgeplatte bovenbuis en staande achtervorken zijn dunner gemaakt om het Super HPC frame nog comfortabler te maken. Daarnaast wordt er ook gebruik gemaakt van een kleinere diameter Syntace Flexpost. Alle kleine vibraties en hobbeltjes van het asfalt moeten hierdoor tot een minimum beperkt worden.

Andere innovatieve oplossingen zijn Hybrid Cable Routing in combinatie met de Multi Purpose Hanger. Klassieke versnellingsystemen of de nieuwe electronische Shimano DI2 kunnen gemonteerd worden. Een special plaatje voor de openingen in het frame helpen bij eenvoudige installatie van de kabels. De DI2 batterij wordt netjes vlakbij het BB opgehangen.

Geheel nieuw is de Cube CSL EVO carbon voorvork die slechts een geclaimd gewicht van 320 gram heeft. Het gebruik van ceramische lagers zorgt voor het soepele draaien. Beschikbare varianten in 2012: Litening Pro, Litening Race, Litening SL en Litening SLT

De nieuwe Agree GTC is een directe afstammeling van de nieuwe Cube  Lightning. Afgemonteerd met de nieuwe Shimano Ultegra DI2 groep is de Agree GTC SL DI2 de top van de nieuwe Agree GTC range. Een conische balhoofdbuis in combinatie met de nieuwe CUBE CSL EVO volledig carbon voorvork (320 gram geclaimd) op de Agree GTC SL DI2 en SL en de nieuwe Cube CSL voorvork met conische aluminium stuurbuis (485 gram geclaimd) bieden uitzonderlijke stijfheid aan de voorkant waardoor de rijder een vertrouwd veilig gevoel in elke situatie moet krijgen. Het gebruik van de Twin Mold technologie voor de monocoque constructie  van de Agree GTC garandeert een gelijkmatige structuur van het carbon.

Beschikbare varianten in 2012: CUBE AGREE GTC PRO, CUBE AGREE GTC RACE, CUBE AGREE GTC SL, CUBE AGREE GTC SLT, CUBE AGREE GTC Di2

www.cube.eu