Terwijl de profs van de Ronde van Frankrijk zich langzaam naar de Pyreneeën toe bewegen, trekt een groepje Nederlandse avonturiers op een mountainbike van oost naar west door de bergketen, op zoek naar een mooie route.

De tocht is gebaseerd op de oorspronkelijke route van George Véron, maar met diverse aanpassingen: heftiger, hoger en langer. Gebieden waar geen mens meer woont, een stuk afgelegen Spanje, waar de adembenemende natuur haar grillen en schoonheden toont en de mens haar wil oplegt. Het is een enorm sportieve uitdaging, en met deze groep belooft het een fantastische tocht te worden. Uniek aan deze tocht is dat hij in elf dagen gereden wordt, over 978 kilometer en met ruim 31 duizend hoogtemeters… Dat zijn grofweg elf marathons achter elkaar!

 

Er bestaan talloze MTB-routes in de Pyreneeën, maar er is echter nog geen officiële doorsteek. “De Pyreneeën kun je van oost naar west per MTB doorsteken door de wandelpaden GR10 en GR11 te volgen.” Dit zijn echter paden voor wandelaars en dus veel te technisch, met te veel loopstukken om nog van een ‘fietstocht’ te kunnen spreken. Ook vanwege het feit dat de MTB’er tijdens de drukke zomermaanden veel ergernis opwekt bij het wandelende publiek is het uitzetten van een officiële MTB-doorsteek best belangrijk. Het doel is om van de TP2010 een officiële MTB-route te maken en deze route bij zo veel mogelijk mountainbikers onder de aandacht te brengen.

 

 

Fiets ondersteunt de avonturiers met media-aandacht. Je kunt de avonturen van de groep mountainbikers terugvinden via de website www.tp2010.nl en in het septembernummer van het magazine.