Endura heeft de nieuwe MTR kledinglijn voor 2013 gepresenteerd. De lijn is mede ontwikkeld door drievoudig olympiër Oli Beckingsale. “Een lijn voor mountainbikers met ambities”, zo omschrijft de fabrikant de kleding. De collectie bestaat ondermeer uit een baggybroek, een windstopper, handschoenen, een shirt en een wielerbroek.

Een anti-slipsysteem zorgt ervoor dat de wielerbroek en de baggy comfortabel over elkaar heen kunnen worden gedragen. Ook zijn beide kledingstukken los van elkaar te dragen. De wielerbroek is verkrijgbaar met twee verschillende zemen. De duurste optie biedt een zeem die extra bescherming geeft tegen opspattend regenwater. De broek is zo genaaid, dat hij het meeste comfort geeft in een racehouding. De Baggy heeft een adviesprijs van 74,99 euro, de wielerbroek kost afhankelijk van de zeem 99,99 of 119,99 euro.

Het MTR Emergency Shell Jacket is bedoeld voor wat de naam al suggereert: je droog en warm thuisbrengen als je wordt overvallen door een bui. Dit lichtgewicht jasje neemt in de achterzak ongeveer net zoveel ruimte in als een fietspompje. Het jasje heeft een adviesprijs van 119,99 euro.

Op YouTube staat een video waarop Oli Beckingsale de collectie presenteert.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NJnMn32bC5A[/youtube]