Na de succesvolle start in 2007 organiseert LRTV Swift op 22 maart 2008, Paaszaterdag, voor de tweede keer de Joop Zoetemelk Classic, met start en finish bij Swift op park de Bult in Leiden. Er is keuze uit twee afstanden: 75 en 150 km. De Joop Zoetemelk Classic is de officiële cyclosportieve versie van de Campina Ronde van het Groene Hart voor professionals, die op zondag 23 maart verreden zal worden. Uiteraard fietst Joop Zoetemelk zelf ook mee.

Verbeterde routes
De routes zijn in de tweede editie op enkele plaatsen verbeterd om de recreatieve waarde van het Groene Hart nog meer tot uiting te laten komen. De 75 km-route gaat van Leiden langs Zoetermeer richting Gouda en via Reeuwijk, Zwammerdam, Aarlanderveen naar de stempelpost in Leimuiden. Vandaar gaat het via Roelofarendsveen en Joops eigen Rijpwetering weer naar Leiden. De 150-km versie splitst zich na Leimuiden af en gaat via Mijdrecht, Woerdense Verlaat en Harmelen naar stempelpost Woerden. Dan via Bodegraven, Boskoop en Hazerswoude naar Leiden. De routes worden duidelijk uitgepijld, zodat de liefhebbers flink door kunnen rijden. Een routebeschrijving is beschikbaar. Op enkele plaatsen langs de route staan Campina-stands om de hongerklop tegen te gaan.


Joop Zoetemelk
Met de Joop Zoetemelk Classic wil Swift de waardering uitdrukken voor haar erelid. Joop was olympisch kampioen, Tour de France-winnaar, wereldkampioen en winnaar van vele klassiekers en is de grootste Nederlandse wielrenner aller tijden. Hij reed als nieuweling en junior bij Swift op routes die nu opgenomen zijn in de route van de Joop Zoetemelk Classic in het Groene Hart tussen Leiden en Rijpwetering. Uiteraard zal Joop Zoetemelk op 22 maart meerijden in zijn eigen Classic en met hem vele Swift-veteranen, met wie hij ooit gekoerst heeft.

Inschrijving en start
Inschrijving, start en finish zijn bij Swift, Willem van de Madeweg 1, 2314 ZA, Park de Bult in Leiden, langs de A4. Er kan gestart worden tussen 8.00 en 12.00 uur. Het clubhuis van Swift is vanaf 7.00 uur open voor inschrijving en koffie.
De kosten zijn € 7,50 per deelnemer. Een fraaie herinneringsmedaille met afbeelding van het bronzen beeldje van Joop is beschikbaar voor € 2,50.
Voorinschrijving met korting via www.swift-leiden.nl


Foto: Cor Vos