Een jaar fietsen, een jaar scheuren is de ondertitel van De Fietsscheurkalender 2013. Het is alweer de vierde editie van de kalender, die dit jaar is samengesteld door de broers Peter en Henk Tetteroo.

Een jaar fietsen, een jaar scheuren is de ondertitel van De Fietsscheurkalender 2013. Het is alweer de vierde editie van de kalender, die dit jaar is samengesteld door de broers Peter en Henk Tetteroo. Peter Tetteroo publiceerde eerder dit jaar een boek over Steven Rooks en Gert-Jan Theunisse.

De kalender heeft 7 thema’s, waarbij elk thema terugkomt op een vaste dag in de week. Zo is er aandacht voor wielertaal, een persoonlijk fietslogboek, koerservaringen, historie, de wedstrijden van 2013, cyclo’s en beroemde bergen.

Op de dag van Milaan San-Remo zegt Pim Ligthart: ‘’Mijn ambitie is om Milaan-San Remo ooit te winnen. Deze koers is op mijn lijf geschreven. Als er een selectieve groep overblijft ben ik gevaarlijk en dat is het scenario van Milaan San Remo’’.

Ook steekt de kalender je een hart onder de riem als je een blessure hebt: ‘’Basisgevoel verdwijnt nooit. Ook andere ingeslepen vaardigheden verliest een sporter niet na één of twee jaar rust’’.

De Fietsscheurkalender 2013 is uitgegeven door Tirion, telt 736 pagina’s en kost 14,95 euro.

ISBN:   9789043914468