Met ondermeer Lars Boom, Taylor Phinney, Thomas Dekker en Servais Knaven op de erelijst, lijkt het winnen van Olympia’s Ronde van Nederland, garant te staan voor een prachtige profcarrière. De meerdaagse wielerwedstrijd is een kweekvijver van talent en viert dit jaar zijn zestigste verjaardag. Het boek ”60x Olympia’s Tour in beeld”, staat uitgebreid stil bij dit jubileum.

Olympia’s Tour is van oudsher een wedstrijd voor jong talent. Ten tijde van de Koude Oorlog namen de beste Nederlandse amateurs het op tegen staatsamateurs uit ondermeer de Sovjet Unie en de DDR. Jos Lammertink, Gerrit Solleveld en Johan Talen werden na het winnen van deze wedstrijd succesvolle profs. Na een verdere professionalisering van het internationale wielrennen, werden ook profs toegelaten tot de oudste meerdaagse wielerronde door Nederland. Toch is de wedstrijd nog steeds vooral een wedstrijd voor beloften. Gistermiddag is de zestigste editie van start gegaan. Dylan van Baarle uit de opleidingsploeg van de Rabobank won de proloog van 3,6 kilometer over de Zandvoortse boulevard.

In ’60x Olympia’s Tour in beeld’ zijn de mooiste beelden van ruim een halve eeuw Olympia’s Tour verzameld en komen verschillende coryfeeën van de ronde aan het woord. Het boek kost 20 euro en is uitsluitend te bestellen via de site van Olympia’s Tour.