Garmin introduceert de Edge 200 een fietscomputer met GPS. De Edge 200 heeft een hooggevoelige GPS ontvanger en meet afstand, tijd, snelheid en slaat het afgelegde pad op via een broodkruimelspoor. Hij is eenvoudig en snel te wisselen van fiets en kan gebruikt worden in alle weertypen.“Bij het ontwikkelen van de Edge 200 wilden we tegen de mensen die net beginnen met hun fietsavontuur zeggen dat er ook een Garmin voor hun is. De Edge 200 is ontwikkeld voor fietsers die meer onderbouwing willen geven aan hun fietsverhalen zodat ze deze kunnen ondersteunen met feiten waarmee ze elkaar gemotiveerd houden om weer te gaan rijden” vertelt Dennis Herremans, Product Manager Garmin Nederland B.V. “Sensoren of een speciale set up zijn niet nodig, je zet de Edge 200 aan, drukt op start en je kunt gaan fietsen. Daarnaast kun je door middel van Garmin Connect je nieuwe passie ook nog eens delen met vrienden, familie en je tour maatjes via de sociale media.”

Simpel, accuraat en betrouwbaar: Of je nu voor de lol rijdt of als training, gebruikers zullen het fijn vinden om te zien hoe ver en hoe hard ze gereden hebben – zonder draden en sensoren. De Edge 200 onthoudt tot 130 uur aan ritgegevens en slaat gegevens op om eenvoudig terug te kunnen vinden wat de snelste, langste of laatste tocht was. Dit zorgt voor motivatie en inspiratie die de fietser enthousiast houdt. De batterij heeft een levensduur van 14 uur en de Edge 200 wordt geleverd met een USB interface om hem eenvoudig op te laden en voor data overdracht.

Met GPS: Met zijn gewicht van 60 gram, is de Edge 200 zowel licht van gewicht als handzaam. Hij heeft een hooggevoelige GPS ontvanger met HotFix® satelliet voorspelling – dit houdt in dat er minder tijd verloren gaat met wachten en er meer tijd overblijft om te rijden. Als je passie groter wordt, biedt de Edge 200 de gebruiker ook de mogelijkheid om een alarm in te stellen voor afstand, tijd of calorieën zodat het eenvoudiger en leuker wordt om je doelen te bereiken.

Garmin Connect: De Edge 200 houdt ook bij waar je rijdt, hoe ver en hoe snel. Het biedt dus echt iets nieuws in iedere rit: standaard ritten worden opwindende duels met Virtual Racer, een functie die het mogelijk maakt voor fietsers om tegen hun vorige prestatie te rijden. Het is mogelijk om direct te zien hoe ver je voor of achter ligt ten opzichte van jezelf. En met behulp van Garmin Connect kunnen nieuwe ritten nog creativer en avontuurlijker worden: fietsers kunnen zoeken binnen de uitgebreide en groeiende Garmin Connect community (connect.garmin.com) naar tochten in hun gebied, ze downloaden en ze direct volgen op hun Edge 200. Ze kunnen binnenkort zelfs nieuwe tochten maken met behulp van de toepassing Course Creator op Garmin Connect.

Garmin Connect: Garmin Connect is de plek waar Garmin gebruikers snel en eenvoudig hun tochten kunnen opslaan, het totaal kunnen volgen van hun ervaringen, doelen kunnen stellen, ritten kunnen delen met vrienden en familie en deel kunnen nemen in een online fitness community van bijna 100 miljoen activiteiten over de hele wereld. Het toont statistieken zoals tijd, afstand, tempo en hoogte. Deze informatie wordt getoond door middel van grafieken, illustraties, rapporten en verscheidenheid van kaartvertoningen inclusief straat-, foto-, topografische en hoogtekaarten.

De verwachting is dat de Edge 200 begin oktober 2011 leverbaar is en de Edge 200 een advies verkoopprijs van € 149. Je kunt de Edge 200 via de tutorial videos op het online learning centrum bekijken. www.garmin.com/learningcenter. Hier staan ook andere Garmin producten.