Bont heeft een nieuw topmodel in de collectie. De Vaypor+ weegt volgens de fabrikant 450 gram per paar en is vanaf maart verkrijgbaar in de winkel.

Bont heeft een nieuw topmodel in de collectie. De Vaypor+ weegt volgens de fabrikant 450 gram per paar en is waarschijnlijk vanaf maart verkrijgbaar in de winkel.

De Vaypor+ is gemaakt uit één stuk van geweven kunststof. De carbon zool gaat zo naadloos over in de van microfiber gemaakte schoen. Om gewicht te besparen is de zool slechts 4 millimeter dik. De nieuwe schoen heeft een draadsluiting van het merk Atop. Met een draaiknop kan de schoen op spanning worden gebracht. Volgens Bont is dit gedaan vanwege zowel de gewichtsbesparing als de aerodynamica.

Opvallend is ook de plattere voorkant van de schoen. De tenen krijgen hierdoor meer ruimte, wat volgens Bont zorgt voor ontspannen voeten. De Vaypor+ is verkrijgbaar van maat 36 tot 47. Voor de meest gangbare maten zijn ook halve maten verkrijgbaar. Ook zijn er speciale versies voor zowel smalle als brede voeten. De Vaypor plus zal waarschijnlijk iets minder dan 300 euro gaan kosten.