Van noord naar zuid door de Rocky Mountains over de langste mountainbikeroute ter wereld. Dat is ‘The Great Devide’. De tocht van ruim 4400 kilometer gaat van Banff in Canada, tot Antelope Wells op de grens van de Verenigde Staten en Mexico. Bike Dreams organiseert de tocht dit jaar als reis, waarin de bagage door volgauto’s wordt vervoerd.Van noord naar zuid door de Rocky Mountains over de langste mountainbikeroute ter wereld. Dat is ‘The Great Devide’. De tocht van ruim 4400 kilometer gaat van Banff in Canada, tot Antelope Wells op de grens van de Verenigde Staten en Mexico. Bike Dreams organiseert de tocht dit jaar als reis, waarin de bagage door volgauto’s wordt vervoerd.

De route is voor ongeveer 75 procent onverhard en volgt verkeersluwe wegen door bossen, prairie, woestijnen en afgelegen dorpen. De kans om oog-in-oog te staan met een grizzly of zwarte beer is volgens de organisatie groter dan te worden aangereden door een auto. De expeditie begint 20 augustus 2013 in Banff, Canada en eindigt 4 oktober 2013 aan de Mexicaanse grens in de buurt Antelope Wells.

“The Great Divide” is uitgezet door de Adventure Cycling Association en geldt als ’s werelds langste mountainbike route. National Geographic heeft de tocht opgenomen in de lijst van 100 beste avonturen in Noord-Amerika. Het tijdschrift heeft The Great Divide gekwalificeerd als “ongekende verlatenheid, en een gevoel van hoe het land eruit zou zien als wildernis de regel was, en niet de uitzondering”.

De ‘Great Divide’ expeditie kost 8.795 dollar, omgerekend ongeveer 6.600 euro. Dat is inclusief de meeste maaltijden en overnachtingen.