De inschrijving voor de Ötztaler Cycle Marathon gaat op 1 februari open. Inschrijven voor deze Oostenrijkse cyclo over 238 kilometer kan tot 2 februari. Er kunnen maximaal 4.000 fietsers meedoen. De Ötztaler Cycle Marathon telt 5.500 hoogtemeters.De inschrijving voor de Ötztaler Cycle Marathon gaat op 1 februari open. Inschrijven voor deze Oostenrijkse cyclo over 238 kilometer kan tot 2 februari. Er kunnen maximaal 4.000 fietsers meedoen. De Ötztaler Cycle Marathon telt 5.500 hoogtemeters.
De afgelopen jaren schreven zich ongeveer twee keer zoveel mensen in als er mee konden doen. Er wordt daarom geloot. Tot op heden hadden fietsers die tot twee keer toe niet werden ingeloot, automatisch recht op een startplek. Dat is vanaf dit jaar anders. Voortaan krijgen fietsers pas na drie keer te zijn uitgeloot, automatisch een startplek in de marathon van volgend jaar.

De Ötztaler Cycle Marathon gaat ondermeer over de Brenner- de Jauffen en de Timmelsjoch pas. De organisatie waarschuwt deelnemers tijdens de tocht geen afval op de weg te gooien. Daarop staat diskwalificatie.
Jan Ullrich reed de  Ötztaler Cycle Marathon in zowel 2011 als 2012. In 2011 volbracht hij de tocht in ongeveer 9 uur. ‘’Het gaf me een nieuwe invulling aan mijn bestaan als wielrenner’’, zegt de Duitse tourwinnaar. Hij wil ook komend jaar weer meedoen. ‘’Afgelopen jaar heb ik in 238 kilometer alle seizoenen van het jaar voorbij zien komen’’, vertelt Ullrich. ‘’Van stralende zon tot bladeren op de weg en zelfs sneeuw op de Timmelsjoch’’.
Snelste renner was afgelopen jaar Stefan Kirchmair. Hij deed zeven uur en twaalf seconden over de tocht.