Kali maakt een entree in het wegwielrennen. De helmenfabrikant was tot op heden voornamelijk actief in de downhill en in de motorsport. Er komt een serie helmen op de markt voor zowel mountainbikers als wielrenners.

De helmenfabrikant is in de sector een buitenbeentje. Het bedrijf houdt vast aan zijn filosofie dat zachtere helmen beter zijn dan harde. De weghelm heet Phenom en de cross country-helm heeft Maraka als titel meegekregen. Beide producten wegen volgens het bedrijf ongeveer 20 tot 25 procent minder dan een gemiddelde helm.

De gedachte van het Amerikaanse bedrijf is, dat een harde helm bij een val teveel energie op het hoofd overbrengt. Het bedrijf gelooft dat het gebruik van zachter schuim het hoofd een betere bescherming biedt. Waar Kali ook aan vast houdt is een relatief groot ventilatiegat aan de voorkant van de helm. De gaten zijn aan de randen verstevigd met extra hard kunststof. De Maraka cross

country
-helm komt deze zomer in de VS op de markt. De variant voor de weg zal pas in 2013 worden geïntroduceerd. Het is niet bekend wanneer beide producten ook in Europa beschikbaar komen.