KASK is partner van de Strade Bianche. De heroïsche tocht over het witte gravel in Italië en één van mijn favoriete koersen in het voorjaar.

De 11e editie van de Strade Bianche voor profs vindt dit jaar plaats op zaterdag 4 maart. Op zondag de 5e mogen wij, amateurs en wielertoeristen, hetzelfde parcours proberen af te leggen in de Gran Fondo Strade Bianche. Je kunt kiezen uit de lange route van 130 km met acht gravelsecties en 1350 hoogtemeters, of je gaat voor de korte uitvoering; 77 km, 6 stroken Strade Bianche en 950 meter klimmen.

Om de partnership meer kracht bij te zetten maken ze een bij Kask een Limited Edition van hun Protone helm. De Italiaanse helmfabrikant maakt de gelimiteerde versie van de helm in hetzelfde donkerrood als je in het officiële shirt vindt. Bovenop de helm staat het Strade Bianche logo. De helm is er in maat M (215 gram) en L (250 gram), en mondjesmaat in de winkels te koop vanaf eind februari. De beslissing om partner van deze koers te worden is mede ingegeven door het streven de ‘100% made in Italy’ filosofie uit te dragen. Kask wil hiermee de passie en kwaliteit van Italiaans vakmanschap tonen. Altijd een mooi streven lijkt me.

In 2016 deden er 2000 wielertoeristen mee aan de Gran Fondo, voor dit jaar zijn er al 4000 ingeschreven! Als je snel bent kun je er ook nog bij zijn, inschrijven kan op: www.gfstradebianche.it. Om je in de stemming te krijgen rijtje mooie foto’s van de zowel de prof- als de amateurkoers uit voorgaande jaren (beeld: Cor Vos):