Powerclinic organiseert op 23 en 24 maart in Amersfoort een weekend voor trainen met een vermogensmeter. Eén van de coaches die het weekend begeleidt is Hunter Allen. Hij is trainer bij USA Cycling en co-auteur van de boeken “Training and Racing with a Powermeter” en “Cutting Edge Cycling”. Powerclinic organiseert op 23 en 24 maart in Amersfoort een weekend voor trainen met een vermogensmeter. Eén van de coaches die het weekend begeleidt is Hunter Allen. Hij is trainer bij USA Cycling en co-auteur van de boeken “Training and Racing with a Powermeter” en “Cutting Edge Cycling”.

Bij de wielerploeg Argos-Shimano is het verplicht. Elke renner moet zowel in als buiten de koers gebruik maken van een vermogensmeter. Ook bij amateurs en recreanten zie je steeds vaker wattagemeters opduiken. ‘’Trainen met een vermogensmeter is tegenwoordig niet alleen maar beschikbaar voor de professionals maar ook voor de serieuze, wedstrijdgerichte sporters’’, zegt Guido Vroemen. De bondsarts van de Nederlandse Triathlon Bond zal samen met Hunter Allen de trainingen verzorgen.

Vroemen: ‘’Je leert hoe je een vermogensmeter efficiënt moet gebruiken, wat is een goed trainingsplan voor je sterke punten maar ook voor je zwakke punten te verbeteren en welke protocollen kun je gebruiken om je eigen vooruitgang te monitoren’’. Het trainingsweekend wordt gegeven in Amersfoort en bestaat uit een praktijkdag en een theoriedag. Het is mogelijk om alleen aan de praktijkdag, danwel alleen aan de theoriedag mee te doen.

Voor de trainingsdag op het wielercircuit van wielervereniging Eemland zijn 30 plaatsen beschikbaar. Er zijn vijftien plekken voor fietsers die een wattagemeter willen huren. Deelname aan het hele weekend kost 59 euro. Leden van de NTFU of Triathlonbond krijgen 10 euro korting.

[youtube] http://www.youtube.com/watch?v=R6PM5OO83y0[/youtube]