In een regenachtig Luik had het Franse Look vandaag een zaaltje afgehuurd aan de Boulevard de la Sauveniere. Om een nieuwe racefiets te presenteren. Non, niet de fiets van de Cofidis ploeg, maar een fiets ‘pour nous’. Voor ons dus. De 675. Vol met nieuwigheden.

De 675 valt tussen de 566 en de 586 SL. Geen topmodel, wel een (ge)goede middenklasser. Het frame zal rond de 1150 gram wegen, compleet met een SRAM Red groep compleet 6,5 kilo. Er zijn vijf maten, van XS tot XL. Prijs van frame, vork, zadelpen en stuurpen zal rond de € 2500,- gaan bedragen. Inclusief stuurpen, want die hoort echt bij het frame. Ehhh… je hoeft niet eens goed te kijken; dat zie je zo wel!

Opvallend is dus het Direct Drive Concept in combinatie met de A-Stem. Al eerder gezien bij de Look MTB’s, nu ook getransformeerd naar de racefiets. Een directe aansluiting van stuurpen op de voorvork en het frame. Geen spacers meer – op eentje na van 5 mm. Wel keuze uit drie stuurpennen die naar believen ‘omhoog’ of ‘omlaag’ gemonteerd kunnen worden. Onderin het balhoofd rust een 1. 5 inch lager, boven een 1 1/8 inch.

Het bracket is breed en herbergt ‘press fit’lagers. De achtervork is opnieuw ontworpen en draagt nu de naam ‘Dual Comfort (and) Stiffness Comfort 2’. De zadelpenklem is geïntegreerd, de 27,2 mm zadelpen is los, dus geen ISP of E-Post. Het frame is Di2 compatible. Compleet zal een 675 er zijn vanaf € 3699,- ( Ultegra). De duurste is die met Dura-Ace 11-speed Di2: € 6499,-. Leverbaar vanaf oktober 2012. Binnenkort een test van de 675. www.lookcycle.com