Het overkomt iedere fietser wel eens. Tijdens het fietsen van een route weet je niet meer of je nu links- of rechtsaf moet, omdat er een bordje ontbreekt. Het online meldpunt voor verdwenen of beschadigde bordjes heeft sinds de oprichting inmiddels 2000 meldingen verholpen.

Nederland heeft een mooi landelijk dekkend fietsroutenetwerk van langeafstandsroutes (LF-routes) en regionale fietsknooppunten, bij elkaar ruim 30.000 kilometer route. Er zijn wel 50 verschillende instanties die zich bezighouden met het onderhoud van deze netwerken. Fietsers weten vaak niet bij welke organisatie zij een melding over de bewegwijzering moeten doen. Het online landelijk meldsysteem tackelt dit probleem. Via de website bordjeweg.nl kunnen fietsers meldingen over zowel knooppuntbordjes als LF-bordjes en sinds kort ook over knooppunt-informatiepanelen doen. Het bericht gaat automatisch naar de juiste onderhoudsinstantie.

De verantwoordelijke onderhoudsinstantie ontvangt deze, neemt hem in behandeling en onderhoudt ook de verdere communicatie met de melder. Sinds de start in 2010 zijn al bijna 2000 meldingen opgelost. De meldingen variëren van een beklad bordje tot een verkeerd geplaatste paal of een volledig verdwenen informatiepaneel.