Tien studenten en tien docenten van de Fontys Economische Hogeschool Tilburg beklimmen op 10 juli drie keer de Mont Ventoux in het kader van ‘Comeback to life’. Zij willen met deze actie geld ophalen om de sportrevalidatie van kankerpatiënten in het Maxima Medisch centrum in Veldhoven te verbeteren.

Roukebert de Boer is initiatiefnemer van de actie. Hij legt uit: ‘’Iedereen weet dat de haren uitvallen bij chemotherapie. Dezelfde schade wordt vaak aangericht in het spierweefsel, het hart en in de longen. Vroeger was rust houden het devies, maar eerste studies naar de effecten van sporttraining hebben spectaculaire resultaten opgeleverd’’.

Het MMC in Veldhoven wil kankerpatiënten graag helpen om met behulp van sport te revalideren. Maar daarvoor is wel extra apparatuur nodig De Boer: ’’We willen op 10 juli de Mont Ventoux van alle drie de zijden beklimmen. Deze comeback to life challenge is een uitdaging van formaat want de Mont Ventoux wordt algemeen erkend als de zwaarste berg van Frankrijk. Met onze fietsprestatie willen we sponsorgeld bij elkaar fietsen waarmee de apparatuur bekostigd kan worden’’.