Er zijn momenteel heel veel ‘coole’ schaats en fietsmutsen in omloop. Van grote merken als Craft, Pro, Helly Hansen… en natuurlijk de modelletjes van Nefit, Unox en BAM . Deze is ook leuk! En alleen voor Brabanders!

 

De ‘Brabander’ is ook een Brabander, maar eigenlijk vooral een brood. Ontwikkeld door vijf Brabantse bakkers . Brabander is een meergranenbrood op basis van desem en is verrijkt met vezels. De vijf bakkers die het nieuwe brood op de markt brengen zijn Bakkerij van de Ven uit Venhorst, Bakkerij Doomernik uit Heeswijk Dinther, Bakkerij Floor van Lieshout uit Tilburg, Bakkerij Bekkers uit Nijnsel en Echte Bakker Lamers uit Heesch. Initiatiefnemer Bart Lamers wil samen met zijn collega’s ‘een uniek brood introduceren waarmee we ons kunnen onderscheiden’.

Brabanderbrood kent drie varianten: Brabander Goud (meergranen met mais), Brabander Zonnepitten en Brabander Havervlokken. Het brood is ontwikkeld in samenwerking met Zeelandia. Nu is er een actie: bij aankoop van een aantal broden kun je sparen voor deze muts. Info o.a. via www.bakkerfloorvanlieshout.nl