Ben je geïnspireerd door het verhaal over Super Sunday in Fiets nr. 3 (en het videoverslag van Hans Jelles dat je op onze site kunt bekijken) en wil je ook wel eens meedoen aan een MTB-evenement op de Wadden? Op zaterdag 10 en zondag 11 maart is de derde editie van MTB Ameland.

Hèt mountainbike-evenement in  de uitdagende en ongerepte natuur van het Waddengebied biedt een programma voor alle leeftijden en niveaus. Kom voor een dag of  weekeinde actie naar Ameland en beleef dit unieke mountainbike-avontuur tussen Oerd en Vuurtoren.

Op zaterdag 10 maart is de Proloog met ca. 270 rijders vanaf Vakantiepark Boomhiemke over een parcours door duingebied ten noorden van Hollumer met veel accidentering en technische passages. Over een parcours van ca. 6 km volle bak proberen te rijden tegen de tijd! Er zijn ereprijzen voor de nummer 1 t/m 3 bij de dames, bij de heren en natuurlijk bij de jeugd.

Op zondag is de toertocht met voor elk niveau een afstand : 15 km voor junioren, 30 km Tour, 60 km Marathon en 90 km Xtreme. De laatste afstand is nieuw dit jaar waarbij de ervaren marathonrijders minimaal 5 ½ uur op de fiets zal zitten. Het parcours gaat voor 90% offroad door de prachtige natuur van Ameland. Er kan gestart worden in Nes (sporthal) en in Hollum (Boomhiemke).

De actuele deelnemerslijsten + startnummers staan vanaf zondag 4 maart online (sluiting inschrijving).

Contact: Stichting Sportpromotie Ameland, p/a Strandweg 37, 9164 KA Buren Ameland, info@mtbameland.nl