Op een moderne wijze van Noaberschap hebben overheden, landeigenaren en toerfietsclub Haaksbergen de mountainbikeroute rondom Haaksbergen gerealiseerd.

Fiets reed afgelopen week de 60 kilometer lange route. Hoogteverschillen ontbreken en een kwart is verhard maar pak daar je ´moment’ om van het prachtige, afwisselende Twentse landschap te genieten of om te herstellen van een van de talrijke singletracks die over de route zijn uitgestrooid.In plaats van ze met de cirkelzaag weg te halen, zijn omgevallen bomen geconstrueerd tot hindernissen. De tachtig meter aan vlonders, geven even een zweem van North Shore.
Er zijn twee startplekken, in Haaksbergen bij een TOP (Toeristisch Opstap Punt) aan de Scholtenhagenweg 46 en in Buurse bij de sponsor Ter Huurne Hollandmarkt. De route bestaat uit vier lussen en diverse inkortingroutes.
De officiële inwijding is op zaterdag 17 november. Hij weet het waarschijnlijk zelf nog niet, maar Bram Tankink is de beoogde VIP die de openingceremonie zal verrichten…

Tekst en foto’s: Karst Zijlstra