Campagnolo heeft nieuwe versies gepresenteerd van de  mechanische Super Record, Record en Chorus groepen. De ingenieurs van het Italiaanse merk hebben vooral de deraileurs en crankset onder handen genomen. De verkoopprijs van de groepen is nog niet bekend gemaakt.

Campagnolo had vorig jaar exclusief voor enkele profs al aanpassingen aan de Super Record groep gedaan. De feedback die daaruit voortkwam zorgde voor de in kleine oplage uitgebrachte Campagnolo Super Record RS groep. Deze groep vormt volgens Campagnolo nu de basis van de vernieuwde  Super Record, Record en Chorus groepen. Zo is bij de Super Record groep de vorm van de kooi van de voorderailleur van de  Super Record RS overgenomen. Bij de RS was deze van aluminium, nu is gekozen voor carbon.

Ook  de achterderailleur is aangepast. Hoewel de details ons nog niet bekend zijn, stelt Campagnolo dat de derailleur onder een andere hoek beweegt en dat de derailleur de ketting dichter tegen de cassette aanduwt. Dit zorgt volgens de Italiaanse fabrikant voor een betere krachtsoverbrenging. Ook zouden ketting en cassette langer meegaan.

Ook aangepast is de crankset. De nieuwe crankset heeft een vier potige spider die geschikt is voor zowel standaard als compact voorbladen. De bladen zijn er in de combinaties 53/39, 52/36 en 50/34. Switchen tussen standaard en compact is dus mogelijk. Volgens Campagnolo is de crankset bovendien stijver dan zijn voorganger.