Rudy Project, sponsor van o.a. het Bahrein-Merida wielerteam heeft weer wat mooie nieuwe spulletjes.

Brillen

Om je ogen tegen UV-straling en opspattende rommel te beschermen is er de Sintryx bril. Met een vernieuwde techniek om de lenzen makkelijk te wisselen. Je drukt het knopje dat tussen de lenzen zit en dan kun je de onderste helft van het frame naar beneden trekken. De glazen zijn er dan simple uit te halen. Het Power Flow ventilatiesysteem zorgt er voor dat de bril niet beslaat. Leverbaar in verschillende kleuren, waaronder een matchende bij de nieuwe Protera mtb-helm.

Dan is er ook nog de Tralix Slim, een smallere versie van de al bestaande Tralix, voor mensen met net wat smallere koppies. Te koop in heel veel kleuren en met diverse soorten lenzen.

Helmen

De Protera is de eerste Rudy Project helm die speciaal voor het mountainbiken is ontwikkeld, in ieder geval qua uiterlijk prima gelukt wat mij betreft. Redelijk uniek is volgens mij het feit dat je de straps heel makkelijk kunt verwijderen om ze in de wasmachine te gooien. De klep is in meerdere posities in te stellen en ook helemaal te verwijderen. De Protera is aan de achterkant goed laag om de kwetsbaarste delen van je hersenpan goed te beschermen. Verder Dry Foam dat geen zweet absorbeert en X-Static antibacterial padding dat nare luchtjes voorkomt. Tot slot moet het meegeleverde insectennet nog even genoemd worden, dus nooit wespen in je helm bij deze nieuweling van Rudy Project. De Protera komt in 6 kleuren.

Lees ook

Snelle helm

En dan is er de BOOST PRO, niet alleen in het Bahrein-goud, maar ook in een fraaie zwarte versie. Een aerohelm, die gedragen wordt door Nibali en zijn strijdmakkers. Intensief getest in de windtunnel, voor een optimale luchtstroom die misschien net die laatste watt winst oplevert in een tijdritje. Voorop zit een klepje dat te vervangen is door een luchtrooster, voor als je net wat meer koeling nodig hebt. Plaats je het roosten, dan heb je 3 ventilatiegaten. Wil je nog meer ventilatie kun je ook kiezen voor de Boost 01, die 10 ventilatiegaten heeft, maar nog steeds in de categorie aero valt.

Beide helmen hebben een ‘Dorsal Ridge’ die druk op de nek moet verminderen. Volgens Rudy Project is torsiekracht op de nek één van de krachten waar wielrenners veel last van hebben. Door die Ridge worden zijdelingse krachten van de wind omgezet in voorwaartse krachten. Mooi verhaal, fijn als het werkt. Een ‘optical flip up shield’ (de bril) is optioneel, maar bij sommige uitvoeringen van de Boost 01 inclusief. Even opletten bij het bestellen dus. De Boost Pro komt in 2 maten, 2 kleuren en weegt 300 gram.