Ehhh…dit is geen echt nieuws, wel een toegezonden ‘mededeling’ van Merida. Maar toch wilden we dat jullie niet onthouden.

‘Reza Hormes-Ravenstijn test prototype 2011 Cyclocross fiets Merida ‘CC Carbon Team’

‘Van Merida Benelux hadden wij als Pro Cycling Team ZZPR de eer om een paar prototypes van de Merida Carbon Cross 2011 te testen. Een crossfiets die direct opvalt tussen andere crossfietsen. Je kunt er gewoonweg niet omheen door de opvallende snelle aerodynamische look in frisse kleuren. Met een oversized voorvork (waardoor de fiets heel alert reageert en erg stabiel is ) en de kabels weggewerkt in het frame is het een echte Eyecatcher.

Wat ik al meteen merk is dat de fiets heel soepel aanvoelt en direct stuurt; ook klappert de fiets niet als ik eens goed in de remmen moet. Dit komt natuurlijk door de oversized voorvork. De fiets voelt erg comfortabel aan, het lijkt wel of hij dempt. Normaal voel je op een crosser elke bobbel en kuil en haal je het comfort uit de banden, maar dit frame lijkt wel een full suspension’.

‘Ik merk vooral bij het aanzetten en het dragen dat hij wel erg licht is (met een gewicht van 1110 gram, frame incl. bracketlagers, één van de lichtste in z’n soort!). Daardoor kom ik de eerste paar ritjes nogal eens aan de buitenkant van de bocht terecht omdat ik er automatisch net wat harder in duik. Normaal heb ik schrik van een nieuwe fiets maar toen ik voor het eerst op deze fiets stapte voelde het gelijk vertrouwd en reed ik zonder enige aanpassingsmoeilijkheden weg. Zowel in de vette modder, als op harde bevroren ondergrond en ook nog eens in een dik pak sneeuw heb ik ondervonden dat deze cross fiets het paradepaardje van Merida zal worden.
Mijn conclusie: Een lust voor het oog door het mooie design, geweldige rij- en stuureigenschappen, super licht.
In één woord TOPKLASSE!

Groetjes,
Reza Hormes-Ravenstijn’