Adidas heeft een nieuwe sportbril uitgebracht: de evil eye evo. Volgens de fabrikant beslaan de glazen minder snel in vergelijking met veel andere brillen.

”De evil eye evo biedt een groot gezichtsveld en uitstekende zon- en windbescherming dankzij het nauwsluitende ontwerp”, zo stelde Adidas tijdens de presentatie. De gebogen  vorm van het montuur creëert volgens de ontwerpers een groter luchtvolume achter de glazen.   Hierdoor zouden de glazen minder snel beslaan. Bovendien zijn de glazen volgens Adidas water-, stof- en vuilafstotend dankzij een speciale coating.

Er zijn twee maten beschikbaar, zodat de evil eye evo gegarandeerd op elk gezicht past. Ook kan dit model op verschillende manieren worden gepersonaliseerd: de Four-Position Nose Bridge™ past de breedte en hoogte van de bril aan, de veren kunnen in drie hoeken worden afgesteld en de afneembare rand houdt zowel transpiratie als wind uit de ogen.

De evil eye evo biedt verschillende mogelijkheden voor optische correcties, waaronder glazen op sterkte. Het nieuwe model van adidas eyewear is verkrijgbaar vanaf februari 2015 in de versies evil eye evo en evil eye evo pro (met afneembare rand en hydrofobe coating op de glazen). De bril is verkrijgbaar in een uitgebreid kleurenpallet en de verkoopadviesprijs begint vanaf € 169,-.