Na Koga heeft ook Canyon een Red Dot Award toegekend gekregen. Canyon won de designprijs in maarliefst drie categorieën.  Eén van de prijswinnaars is de CF SLX racefiets. Ook de Nerve AL 29 en de VCLS Post 2.0 kregen een Red Dot Award. Na Koga heeft ook Canyon een Red Dot Award toegekend gekregen. Canyon won de designprijs in maarliefst drie categorieën.  Eén van de prijswinnaars is de CF SLX racefiets. Ook de Nerve AL 29 en de VCLS Post 2.0 kregen een Red Dot Award.

De Ultimate CF SLX  werd vorig jaar Volledig herzien. Het frame weegt 790 gram. Volgens Canyon werd er in het ontwerp vooral veel aandacht besteed aan het achterframe: de directe aansluiting van de staande achtervork met de bovenbuis verhoogt de zijwaartse stijfheid in dit deel van het frame significant, en de afgevlakte bovenbuis verbetert in combinatie met de Maximus zitbuis het rijcomfort volgens Canyon aanzienlijk. Tomas Fiegl van Canyon over de onderscheiding: “De uitdaging bij het nieuwe Ultimate CF SLX carbon frame was om een ongeëvenaarde verhouding tussen stijfheid en gewicht) te verkrijgen. Het vloeiende, rechthoekige ontwerp van de framebuizen en de vloeiende overgangen geven dit klassieke frame zijn eigen identiteit, in een veld van uniform vormgegeven concurrentie”.

Naast de Ultimate CF SLX, ontvingen ook de Nerve AL 29 mountainbike en de VCLS Post 2.0 zadelpen de design award. Het frame van de Nerve AL 29er is gemaakt van aluminium. De Red Dot ontwerpwedstrijd is één van de meest prestigieuze design awards van Duitsland. Een onafhankelijke jury deelt de felbegeerde awards uit sinds 1995.