De fietsenmerken die dit jaar meedoen aan het Bikefestival in Utrecht zijn bijna allemaal bekend. Ook Jan Janssen heeft toegezegd te komen. Eerder waren er al toezeggingen van ondermeer Cube, Trek, Cannondale, Focus, Cervélo, BMC en Giant.De fietsenmerken die dit jaar meedoen aan het Bikefestival in Utrecht zijn bijna allemaal bekend. Ook Jan Janssen heeft toegezegd te komen. Eerder waren er al toezeggingen van ondermeer Cube, Trek, Cannondale, Focus, Cervélo, BMC en Giant.

Jan Janssen is eenNederlands merk dat zich nog steeds 100% richt op sportief fietsen. “Het is de ambitie van de organisatie om minimaal één Nederlands merk in het deelnemersveld te kunnen presenteren” aldus organisator Daniel Bentveld van OpdieFiets. Dan ook maar het liefst één met traditie, naam en faam. En dat is dus gelukt.

Voor wie denkt dat er alleen maar Jan Janssen racefietsen te testen zijn heeft het helemaal mis. De doelstelling is juist om de wat minder bekende mountainbike lijn onder de aandacht te brengen. Pierre Janssen: “Onze MTB’s zijn van een hoge kwaliteit en goed geprijsd, maar ik constateer dat het grote publiek het merk nog steeds associeert met racefietsen. Daar willen we om te beginnen op BikeFestival verandering in brengen”.

Naast het merk van oud tourwinnaar Jan Janssen zal ook het Belgische merk van tourheld Eddy Merckx present zijn. Zij zullen BikeFestival aangrijpen om hun dealers voorafgaand aan het evenement al uit te nodigen en kennis te laten maken met de nieuwe collectie. Daarnaast zijn ook de drie toonaangevende merken op het gebied van schakelsytemen aanwezig. Naast Campagnolo dus dit jaar ook Shimano en SRAM.

Halve dagkaart
BikeFestival vindt plaats op 20 en 21 april op de Nedereindse berg bij Utrecht. Naast het testen van sportieve fietsen wordt er ook een uitgebreid randprogramma gepresenteerd. Merken die nog interesse hebben kunnen zich melden bij de organisatie. Het is dit jaar ook mogelijk om met een halve dagkaart als tester deel te nemen aan het evenement. Het bezoeken van het Festival is gratis. Deelnemen kan al vanaf € 12,50.