Het blijft een mooi duel: dat tussen paard en wielrenner.  Op de drafbaan Alkmaar bonden Pikeur John Dekker met Videx SR en mountainbiker Bram Rood de strijd met elkaar aan. Het paard won.

Twee ronden werden zij aan zij neutraal afgelegd. In de tweede neutrale ronde, bij het naderen van de startlijn, werd de snelheid opgevoerd en bij het passeren van de startlijn versnelden zowel paard als mountainbiker tot ongeveer 50 kilometer per uur. Rood nam gelijk een fietslengte of twee voorsprong en hield deze vast tot halverwege de laatste bocht….hier kreeg hij de wind vol op de kop en Videx SR kwam langszij en kroop langzaam voorbij de mountainbiker. Op het rechte stuk naar de finish was Rood niet meer bij machte om de geringe achterstand goed te maken. Videx SR won.Het duel tussen paard en renner vond plaats in het kader van het Open NK Drafbike 2012.Ruim 100 bikers streden om de podiumplaatsen op de drafbaan. Het omnium werd in de sportklasse gewonnen door Bram Imming uit Egmond Binnen, bij de funklasse was Michael Krijnen de sterkste. De titel Nederlands kampioen Drafbike bij de dames ging naar Annemarie Kranenburg.