In nummer 1 van Fiets hadden we al drie winterjacks in één ‘Getest’ . Een jack dat daar zeker ook tussen had gepast komt van Northwave. Met tal van slimme toevoegingen biedt het Evolution Jacket veel functionaliteit. Allereerst is de keuze van de materialen doeltreffend, daarnaast is het jack ook nog eens goed in elkaar gezet.Materialen
De ‘body’ is voorzien van het zogenaamde X-lite membraam. Deze membraamstof heeft een opvallende structuur aan de buitenzijde en is ademend. Wind wordt geblockt en de stof is waterafstotend. Je ervaart veel bewegingsvrijheid doordat de stof lekker elastisch en soepel is. Op de rug vind je één zak die met een rits te sluiten is. Een apart vakje, waar  led-verlichting in zit(!), heeft aan de bovenkant ook nog een goed deel reflectie. Op de voorkant is er een borstzakje met ritssluiting.

Pasvorm
Met de mouwen goed van lengte en rondom de polsen een breed aangezet en aansluitend eindstuk zit het erg goed. Ook zitten de armen op een goede manier aan de romp. Hierdoor ‘trekt’ het jack  in fietshouding niet. De kraag is aan de binnenzijde zacht afgewerkt en goed aansluitend. Wel had deze wat ons betreft nog iets langer mogen zijn. De ritssluiting zit netjes onder een stukje stof verborgen wanneer deze geheel dicht zit. Goede grip heb je aan de trekker van de rits die ook nog eens goed van lengte is.

Praktijk
Zoals al besproken is de pasvorm erg goed. Dit gecombineerd met de soepele stof maakt het draagcomfort erg hoog. Met een stevige wind op kop merk je goed dat de wind geblockt wordt. Tijdens enkele rustige duurritjes met temperaturen rond het vriespunt combineerden we het jack met een relatief dun ondershirt. Dat bleek warm genoeg. Wel even opletten met wassen: haal het lampje eruit!

Conclusie
Het winterjack heeft een stevige prijs, maar wanneer we de functionaliteiten bekijken met als extra het lampje in de achterzak wordt er ook veel geboden.

Northwave Evolution Jacket
Prijs: 179,95 euro
Maten: S t/m 3XL
www.northwave.comwww.actionsports.be