Ridley brengt een limited edition uit van de  Helium SL. Het frame van deze fiets, is het lichtste ooit van Ridley. De limited edition krijgt een oplage van 58 exemplaren.

Het gemiddelde gewicht van de speciale fiets bedraagt volgens Ridley 5.8 kg , inclusief pedalen. Maat S weegt iets minder, de XL iets meer. De fietsen worden ook genummerd , zodat iedereen die dit model koopt een unieke fiets heeft. Het frameset heeft een speciale ultralichte lakking om het exclusieve karakter nog verder te benadrukken.
”Ons doel was niet om de lichtste fiets ter wereld op te bouwen, maar wel om een ontzettend laag gewicht te combineren met de hoge eisen van het WorldTour peloton op het gebied van stijfheid en duurzaamheid. Daarom hebben we ervoor gekozen om geen exotische en gevaarlijk lichte componenten te gebruiken”, schrijftt een woordvoerder van Ridley. De fiets is volgens de fabrikant opgebouwd met onderdelen die hun strepen reeds verdiend hebben in het professionele peloton: de nieuwe Sram Red groep, 4ZA Cirrus Pro componenten, en Zipp 202 Tubular wielen met Continental tubes. ”Dit zijn stuk voor stuk onderdelen die goedgekeurd zijn door de UCI, maar gecombineerd met onze Helium SL Limited 58 edition vormen ze een fiets die een kilo lichter is dan de UCI limiet. Dit wil zeggen dat onze klanten een betere fiets kunnen kopen dan degene waar de professionele renners wedstrijden op rijden”.
De Helium SL Limited 58 edition kost €7999.

Specificaties:

· Frame                                 HELIUM SL
· Vork                                    4ZA HELIUM SL
· Shifters                              SRAM RED
· Derailleurs                       SRAM RED
· Cranks                                SRAM RED 
· Cassette                            SRAM RED 10 SPEED
· Ketting                              KMC X10
· Remmen                            SRAM RED
· Wielen                                ZIPP 202 TUBULAR
· Banden                              CONTINENTAL TEMPO 22 TUBULAR
· Zadel                                 4ZA CIRRUS PRO

· Stuurpen                          4ZA CIRRUS PRO
· Stuur                                  4ZA CIRRUS PRO
· Zadelpen                          4ZA CIRRUS PRO 27.2 MM