Ritchey onthulde tijdens de Riva bike festival zijn nieuwe onderdelen. De zogeheten trailserie bestaat uit een zadelpen, een stuurpen en verschillende sturen. ”Ze zijn stijver en wegen weinig”, stelt de onderdelenfabrikant.

De sturen en de zadelpen zijn zowel verkrijgbaar in carbon, als in aluminium. De stuurpen is er alleen in aluminium. Alle onderdelen zijn in verschillende maten verkrijgbaar.

De matzwarte stuurpen is gemaakt van 3D Forged 2014 aluminium. De pen heeft een klem van 220 graden om het stuur mee vast te zetten. Volgens Ritchey zorgt dit voor extra stijfheid tussen het stuur en de stuurpen. De pen is verkrijgbaar in lengtes van 60 tot 110 millimeter. De variant van 70 mm weegt volgens de onderdelenfabrikant 115 gram. Adviesprijs is 89,90 euro.

Wat betreft sturen is er bij Ritchey voldoende keus. Zo is er een 740 mm Low Rizer. De Low Rizer van carbon heeft een rise van 15mm. De adviesprijs van dit stuur is €184,90; de aluminium variant kost €72,90 en heeft een 20 mm rise. Ook is er een 2x Trail.

De Link Trail FlexLogic WCS is de nieuwe carbon zadelpen van Ritchey. De pen van 180 gram is 400 mm lang, en is geschikt voor alle standaard zadels. Met een adapter kunnen ook de Monolink zadels van Selle Italia worden gebruikt. Ritchey heeft ook een aluminium zadelpen: de Link Trail WCS. Alle zadelpennen zijn verkrijgbaar in versies van 27.2, 30.9 en 31.6 millimeter. De adviesprijs van de carbon zadelpen is 235 euro. www.ritcheylogic.com