Het legendarisch duo Steven Rooks en Gert-Jan Theunisse werkt weer samen. Op 28 april zal namelijk de eerste RooksTheunisse Classic starten en finishen bij het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade. De afstanden die gefietst gaan worden zijn circa 100 en 160 kilometer.

In het parcours door Zuid Oost Limburg en België zijn veel bekende en  onbekende klimmetjes opgenomen en tevens serieuze klimmen als de Baraque Michel, 12 kilometer lang naar het hoogste punt van België en in Limburg onder meer de bekende Vaalserberg, Hulsberg, Kruisberg en Eyserbosweg. In de 100 kilometer route zijn 1200 hoogtemeters opgenomen en in de 160 kilometer meer als 2000 hoogtemeters. Op een van de klimmen zal een klimtijdmeting plaatsvinden.

De uitgebreide routes, hoogteprofielen en verdere belangrijke informatie zullen de komende weken op de website verschijnen. www.rookstheunisseclassic.nl. Inschrijving voor deze schitterende tocht kan vanaf dinsdag 24 januari aanstaande. Tot 1 april zijn de kosten € 20,- voor beide afstanden. Daarna is de inschrijfprijs € 25,-. In deze kosten zijn begrepen: verzorging tijdens de tocht, parkeergelegenheid bij de start/ finish, fietspechhulp onderweg, tijdregistratie en een herinnering.