Shimano introduceert een nieuw topmodel raceschoen, de SH-R320. De SH-R320 is de opvolger van de SH-R315 die op grote schaal wordt gebruikt in het profpeloton. Nieuw aan de schoen is het Dynalast systeem. Dit systeem beperkt  volgens Shimano het remverlies tijdens de trapbeweging.

Tijdens het trappen gaat altijd een deel van de energie verloren. Dat gebeurt volgens Shimano vooral tussen crankhoeken van 200° en 360 ° in het opgaande deel van de pedaalslag. Uit testen blijkt volgens de fabrikant dat Dynalast  het remverlies met vijftig procent terugbrengt, in vergelijking met andere schoenen.

Net als bij de 315, beschikt de 320 over hitte vervormbare inlegzolen. Deze inlegzolen zijn volgens Shimano voorzien van een ergonomische, hitte vervormbaar basis die directe ondersteuning, comfort en stabiliteit biedt. Afhankelijk van de vorm van je voeten en de wreefhoogte, kun je kiezen voor een hoge, middel of middellage ondersteuning van de wreef.

Onderaan de schoen hebben de schoenplaatjes 11 mm meer afstelbereik dan bij het vorige model. De SH-R320 is verkrijgbaar van maat 36 tot 50. Ook zijn er diverse breedtematen verkrijgbaar.