Voor verschillende metingen voor de lampentest (nummer 11) hebben we een bezoek aan Sigma sport gebracht. Tijdens het bezoek konden we tevens de fabriek nader bekijken. De fabriek is gevestigd in het Duitse Neustadt/Weinstrasse. Op deze locatie is er een magazijn, een inpak afdeling, service en garantie afdeling en zijn de kantoren gevestigd. Naast de Duitse locatie heeft Sigma sport in Amerika, Hongkong en China een locatie.

De Cycle Coach was in 1982 de eerste fietscomputer van het bedrijf. Met steeds verdere ontwikkelingen in software en in functies is de nieuwste ROX het laatste model. De hardloopsport is ook een segment waar Sigma sport actief is. Het ruime assortiment bestaat uit verschillende hartslagmeter horloges. Daarnaast is verlichting een derde tak waar het bedrijf actief in is. De Powerled EVO is hierin het nieuwste wapen om licht in de duisternis te geven.

Testopstelling voor te fietscomputers

De productie van de producten is allemaal in China. Met een eerste kwaliteitscontrole bij de fabriek en later in Duitsland nogmaals als ingangscontrole is een hoge kwaliteit van het product wat uitgeleverd wordt iets waar hard aan gewerkt wordt. In Duitsland worden de computers allemaal op een statief gecontroleerd op hun werking. Hierna worden ze ingepakt. Dit is een vrij nauwkeurig werkje vandaar dat je hier alleen maar vrouwen aan het werk ziet.

Jan in zijn glorie tijd

Sigma sport is actief in de wielersport met sponsoring. Dat ze nog steeds trots zijn op de prestaties van Ullrich getuigt de posters die nog netjes in de gangpaden hangen. Andere renners die met Sigma sport computers rond reden zijn; Zabel en Indurain. En verschillende team zoals team CSC en T-mobile.

Hoogte- kast

Verschillende testopstellingen moeten ervoor zorgen dat de kwaliteit van nieuwe en geproduceerde producten op een hoog niveau ligt/blijft liggen. Zo wordt er onder andere gebruik gemaakt van een: klimaatkamer, waterdouche, trilplaat, lux- meter, duurtestbanken, hechtingstest voor logo`s en hoogtesimulatie kast.


Test waarbij producten worden getest als deze tegen schudden kunnen:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=cyNtPRq8bFc[/youtube]

Duurtest van tellers
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9AayYni6cWY[/youtube]

www.sigmasport.com