Specialized viert het veertig jarig bestaan met een veiling van 74 stalen Allez frames voor het goede doel. De opbrengst komt ten goede aan het World Bicycle Relief.

De frames zijn gebouwd in samenwerking met Mark DiNucci, één van de framebouwers bij Specialized van het eerste uur. ”We bouwen de frames in dezelfde fabriek waar ook de eerste Stumpjumpers zijn gebouwd”, stelt Bryant Bainbridge,  R&D manager bij Specialized in de jaren 80.

De frames worden geveild via eBay. De Amerikaanse fietsenfabrikant stelt de opbrengst voor 100 procent over te zullen maken aan het World Bicycle Relief. Behalve het Allex frame, zit in het veilingpakket ook een wollen Merino trui, zomer en winter petjes, een exclusief S-Works Toupe leren zadel plus  zadeltasje en een stuurlint van leer.

De veiling start op 8 september en duurt een maand. Kopers kunnen hun frame afhalen bij een Specialized dealer naar keuze.

 

World Bicyvle Relief is een non profit organisatie die fietsen verstrekt in de derde wereld. Sinds de oprichting in 2005 zijn volgens de instelling al 195.000 fietsen lokaal in elkaar gezet en verdeeld.