Sterrenchef Luc Bellings heeft een schorsing van twee jaar opgelegd gekregen vanwege dopinggebruik. Volgens Het Laatste Nieuws  mag de  amateurwielrenner geen wedstrijd rijden tot 30 augustus 2016. Bellings is betrapt op het gebruik van testosteron.

Het restaurant Aan Tafel van Bellings heeft twee Michelinsterren. Opvallend genoeg werd hij volgens Het Laatste Nieuws betrapt in een wedstrijd die hij zelf mede heeft georganiseerd. “We weten allemaal dat er de voorbije jaren heel wat is gebeurd wat niet hoorde. Ik denk dat men nu op de betere weg is en alle beetjes helpen om dat te ondersteunen”, zei hij toen in de krant. Bellings eindigde in de wedstrijd niet op het podium. Toch moest ook hij na afloop een plasje bij de dopingcontrole inleveren. Bellings denkt dat zijn positieve plas is veroorzaakt door een gel waarin testosteron zit. ”Daar smeer ik me elke ochtend mee in na het scheren. Dat doe ik om tegen de tekenen van ouderdom te vechten”.

De sterrenkok kan door zijn schorsing niet meedoen aan de wedstrijd Cape Epic. Deze mountainbikewedstrijd in Zuid Afrika stond voor volgend jaar op zijn programma.

Gerelateerd nieuws

Jakob Fuglsang 2019

Fuglsang verdacht van contact met dopingarts Ferrari

3 februari 2020 - Racefiets

Denise Betsema 2020

Betsema mag na schorsing direct weer crossen

21 januari 2020 - Cyclocross

Kristijan Koren 2019

Giro 2019: Dopingbommetje barst, Koren niet van start

15 mei 2019 - Giro d'Italia

Team Ineos

Eigenaar Team Ineos: ‘Bij dopinggeval trek ik de stekker uit de ploeg’

3 mei 2019 - Racefiets

Fiets de Podcast!