Ga je komend seizoen op de wieleragenda niet suf zoeken naar de Steven Rooks Classic. De populaire klassieker door de Voerstreek en de Ardennen verandert van naam en gaat KlimClassic heten.

De plaats op de agenda en de startplaats blijven ongewijzigd: Hemelvaartdag en NH Hotel in Maastricht. Uiteraard verschijnen ook komend jaar beloften en profs aan de start. Voor hen een perfecte training. Voor de sportieve fietsers een inspiratie. ‘Het werkt altijd motiverend met gelijkgestemden de uitdaging aan te gaan’, aldus de bondscoach junioren/ beloften Aart Vierhouten. ‘Met veel plezier zet ik het parcours uit waarbij ik altijd op zoek ga naar ook minder bekende beklimmingen. Een prof neem ik mee om het vooraf te testen’. Voor Wout Poels was het de afgelopen editie een parcours met vooral ‘verrassende klimmetjes’. Komend jaar verkent Johnny Hoogerland vooraf de route.

Net als vorig seizoen sponsort Fiets het KlimKlassement. Het FIETSklimklassement wordt opgemaakt voor onder andere jongeren <23 jr, dames, heren, 50-plussers en prominenten. Kijk voor alle informatie op www.klimclassic.nl