Meinie Brunia van FTC Toerlust in Nieuw-Weerdinge (Drenthe) wees ons er op dat de Tieks Tweewielers Slenerveldtocht ontbreekt in de Toerkalender van het novembernummer van Fiets! En dat terwijl de aankondiging vorig jaar ook al de mist was ingegaan (toen hadden we  de verkeerde datum vermeld…)!

De Slenerveldtocht vindt plaats op zondag 20 november. Er is keuze uit 30 en 50 kilometer, starten tussen 09.30 en 10.30 uur vanuit het Dorpshuis in  ’t Haantje, een dorp in de buurt van Coevorden. Vorig jaar mocht de organisatie zo’n 700 deelnemers verwelkomen, dit aantal hopen ze dit jaar te overtreffen.

De route voert de deelnemers door de bossen rondom ’t Haantje, Schoonoord, Orvelterveld en de Kiel. De begin-en eindkilometers gaan over prachtig geaccidenteerd terrein met singletracks, smalle paden, ruiterpaden, langs vennetjes, lange heidevelden etc. Bij alle gevaarlijke oversteken staan oversteekhulpen. De deelnemers worden onderweg middels diverse bordjes gewaarschuwd voor gevaarlijke situaties. De organisatie heeft een tweetal verzorgingsposten.
Na afloop is er gelegenheid om te douchen. Ook is er de mogelijkheid om je fiets schoon te spuiten.