Let de komende Tour de France goed op het wegdek. De kans is groot dat je er een kunstwerk kunt spotten van Nederlandse makelij.

De kunst is afkomstig van Gaby Zwaan. "Ik heb vorige jaar tijdens de 16de etappe van de Tour de France op de laatste klim een schilderij als eerbetoon aan Lance Armstrong gemaakt om er daarna een foto van te maken toen Lance Armstrong over zijn eigen schilderij heen fietste. Dit project is me zo goed bevallen dat ik het dit jaar tijdens de Tour de France van 2010 nog doen maar dan op veel grotere schaal," vertelt Zwaan.
 

Zwaan: "Ik ga mee reizen met de tour karavaan en in 3 weken Tour ga ik eens over ga 11 werken maken met als thema “Why I love the Tour” op de bergen en wegen van de Tour de France." Gaby schildert eerst op doek, om de werken later op de weg tot leven te brengen. Het project begint in Rotterdam met een openingsexpositie in de Gorilli concept store op 2 juli van de 11 originele werken. Deze gaat Zwaan later op de bergen schilderen. Op www.gabygabyontour.com is alles te volgen.

De etappes die je in de gaten moet houden:

-Proloog
-1
e etappe
-4de etappe
-8ste  etappe
-9de etappe
-14de etappe
-16de etappe
-17de etappe
-19de etappe
-20ste
etappe