De Tour de France is de grootste wielerwedstrijd van het jaar en daarmee ook de belangrijkste. Dat is zo voor renners, voor de media, voor het publiek op de bank en langs de kant van de weg. Maar ook bij de fabrikanten van fietsen en wieleraccessoires slaat de tourkoorts inmiddels toe.

Lazer

Lazer, de leverancier van helmen van Team Lotto-Soudal, heeft zich voor zijn profrenners ook al voorbereid op de Tour de France 2015.

Mocht een van de renners van de Belgische ploeg zich in een klassementstrui rijden dan kunnen ze beschikken over een helm in bijpassende kleur.

Buff

Maar niet alleen voor de tourrenners zijn fabrikanten hard bezig, ook de toerrijder komt aan zijn trekken met speciale tourproducten. Zo stapt ook BUFF achter op de tourfiets.

De fabrikanbuffst van de bekende col/muts-combinaties komt met speciale ‘helmet liners’. Dit nieuwe product is bedoeld om als doek onder de helm te dragen en vocht snel op te vangen en af te voeren om te voorkomen dat het onder de helm opdroogt.

Voor deze helmet liners en de originele buff zijn dus speciale tourversies ontwikkeld. Er zijn meerdere ontwerpen uitgebracht: in het geel, met bollen of met de route van deze editie.

BikeDockBikeDock Limited Edition TdF

En je zou zelfs de Tour de France een beetje in huis halen, want Artivelo brengt hun BikeDock in een speciale gele touruitvoering. De BikeDock is een compact ophangsysteem waarin je racefiets en accessoires op één plek aan de muur gehangen kunnen worden.

Twee verplaatsbare schappen en drie losse haken maken elke gewenste indeling mogelijk voor het opbergen van fietsschoenen, helm, bril en meer.