In de Erik Dekker Classic hobbelen over kasseien of eindeloos klimmen in Limburgs Mooiste. Ook komend weekend is er volop keus voor het rijden van een tocht. Zaterdag is er bijvoorbeeld ook de Omloop Flevoland en zondag de Kennemer Classic.

Zaterdag staat alweer de 21-ste editie van Limburgs Mooiste op het programma. De tocht biedt drie lussen met bekende en minder bekende klimmetjes in Zuid-Limburg. Op zaterdag wordt de 14e Rabobank Omloop Flevoland georganiseerd. Hét grootste fietsevenement van Flevoland biedt routes van verschillende afstanden vanuit Almere, Lelystad en Zeewolde.

De Erik Dekker Classic start zondag in Hoogeveen. Er kan gekozen worden voor drie afstanden: 65, 110 en 165 kilometer. De organisatie benadrukt dat de Erik Dekker Classic geen wedstrijd is, maar toch kan er op één stuk van het traject wel een prijs worden gewonnen. Op de kasseistrook in Gees is tijdregistratie aanwezig. De snelste renner wint een prijs.

De Kennemer TC organiseert zondag een twee sterren toerfietstocht, de Kennemer Classic. Dit jaar zullen de tochten in het teken staan van een goed doel. Er wordt geld ingezameld voor de Stichting KiKa. Een andere optie op zondag is de toertocht Venlo. Deze tocht gaat over 75 of 115 kilometer.