Trek Bicycle Corporation maakte woensdag bekend dat het Astana Cycling Team voor Trek heeft gekozen als officiële leverancier van de teamfietsen voor 2008 en verder. De kleding kunnen we al laten zien, de fietsen nog niet.

Vanaf 1 januari 2008 zullen renners als Tour de France winnaar Alberto Contador en Amerikaans kampioen Levi Leipheimer gaan rijden op de nieuwe Trek Madone. Voor de tijdritten zullen de Astana rijders de race tegen de klok aangaan op de Trek Equinox TTX.


De aanwezigheid van Trek in het prof peloton was lange tijd onzeker nadat Tailwind Sport aankondigde het team te ontbinden. Tailwind Sports was eigenaar van het Discovery Pro Cycling Team. Trek is 10 jaar lang materiaal sponsor geweest. Toen team directeur Johan Bruyneel aangaf de overstap te maken naar het Astana Team, met daarin sterke rijders als Contador en Leipheimer, was voor Trek de beslissing om met Bruyneel mee te gaan snel gemaakt.
De rijders van het Astana team zullen kennis maken met de nieuwe teamfietsen en onderdelen tijdens het December introductie kamp in Valencia. In januari zal iedereen volledig voorzien zijn voor het trainingskamp in Mexico. De eerste wedstrijd zal verreden worden op het nieuwe materiaal tijdens de Australia’s Tour Down Under van 22-27 Januari 2008.