Wellicht ken je het ‘probleem’ bij het gebruik van een Lezyne pomp met schroefverbinding op het ventiel. Bij het loskoppelen van de pompkop draai je het binnenventiel mee en alle lucht ontsnapt. Je kunt dit voorkomen door geen binnenband met losneembaar ventiel te monteren of het binnenventiel stevig aan te draaien. Maar nu heeft Lezyne zelf ook een oplossing bedacht. Een speciale pompkop die de luchtdruk tussen de pomp en het ventiel laat ontsnappen, zodat losdraaien van het ventiel zonder problemen moet gaan.

Het nieuwe Air Bleed System, afgekort ABS, voegt een drukknop toe om het gebruik van de Lezyne ventielaansluiting nog verder te optimaliseren. ABS is alleen op de Lezyne vloer- en handpompen verkrijgbaar. Het ABS-systeem is een inline drukventiel dat ingebouwd is in de ventielaansluitingen van de Lezyne vloerpompen en in de slangetjes van de Lezyne handpompjes. Bij gebruik wordt middels het indrukken van een knop alle luchtdruk uit de slang verwijderd. Het verwijderen van de druk moet zorgen voor het eenvoudig loskoppelen van de aansluiting op een Presta (Frans) ventiel, zonder het risico ook het verwijderbare binnenwerk van het ventiel los te draaien. Bij het oppompen van Schrader (auto) ventielen kan middels de ABS-knop lucht worden afgelaten om tot een nauwkeurige bandenspanning te komen.

Alle Lezyne vloer- en handpompen zijn uitgerust met het ABS-systeem. Als je al in het bezit bent van een Lezyne pomp, het ABS-systeem is ook los verkrijgbaar. Voor een vloerpomp kost het systeem 9,90 euro. Een slangetje voor een handpompje komt op 11,90 euro.

www.rivosports.nl
www.lezyne.com