De Vaude Termatic RC is een ideale schoen voor tochten in de herfst en de winter. Alle facetten van deze schoen zijn namelijk afgestemd op gebruik tijdens koude en vochtige omstandigheden. De waterdichte constructie is zo ontworpen dat het je moet beschermen tegen vochtigheid en modder, waarbij de optimale waterdichtheid en het ademend vermogen te danken is aan het Sympatex® membraan.De neopreenkraag rondom de enkels staat garant voor warmte en biedt tegelijkertijd bescherming tegen vocht.  De Primaloft® Eco Footwear voering (70% recycled polyester) en de winter binnenzool met geïntegreerde warmte isolatielaag zorgen voor een optimale warmte isolatie.

Net als andere Vaude fietsschoenen is er de ‘Power Cage’ zool toegepast, deze moet zorgen voor een optimale overdracht tussen de voet en het pedaal. De Termatic RC is geschikt voor SPD aansluiting. Dat de schoen voornamelijk op het ‘donkere’ seizoen afgestemd is, is ook te zien aan de reflecterende elementen in het gedeelte van de voorvoet en de hiel. Veiligheid boven alles!

Adviesverkoopprijs: € 150,-.

Over het Sympatex membraam
Het Sympatex membraan is Bluesign gecertificeerd en dus  milieuvriendelijk. Sympatex membranen bestaan uit zuurstof, koolstof en waterstof. Er zijn dus geen gifstoffen zoals PTFE of fluorcarbon gebruikt. Dankzij deze samenstelling zijn de Sympatex membranen volledig recyclebaar. Ook alle functionele prestaties zijn overtuigend: het Sympatex stretch membraan garandeert een 100% water- en winddichtheid bij een waterkolom tot 25.000mm. De speciale membraantechnologie zorgt voor een uitstekend ademend vermogen, waaraan bij de metingen door het Hohenstein-Institut een RET-waarde van 1,5 is toegekend. De hydrofiele bestanddelen van het membraan nemen het transpiratievocht op en transporteren dit naar buiten. Met 5 µm is Sympatex momenteel het dunste membraan ter wereld, dat ondanks het lichte gewicht de volledige performance garandeert