Pro lanceert in augustus op de Eurobike beurs een nieuwe set carbon discwielen. Deze wielen wegen minder dan een kilo per stuk en zijn mede ontwikkeld met een aantal professionele wielerploegen. Volgens de onderdelenfabrikant zijn de tijdritwielen bovendien aerodynamischer dan hun huidige discwielen.

In de wielen wordt de zogeheten TeXtreme techniek toegepast. Door het individueel rangschikken van de carbonvezels en het werken met platte vezel bundels, kunnen de vezels een grotere trek- en druk belasting aan. Hierdoor ontstaat een optimale sterkte gekoppeld aan een ideale gewichtsverhouding. De wielen wegen 975 gram.

De wielen hebben een brede aerodynamische vorm en een brede 24 mm velg. De wielen zijn een zogeheten monocoque constructie. Dit houdt in dat de wielen uit één stuk zijn gemaakt, in plaats van uit twee halve met elkaar verbonden ‘schalen’. De monocoque constructie zorgt volgens PRO voor een gewichtsreductie. De wielen zijn geschikt voor zowel de Shimano Ultegra als de Shimano Dura-Ace groep. De wielen worden gemonteerd met een 11-speed Dura-Ace naaf, maar zijn 10-speed compatibel. Een beschermende wieltas en een ventiel adapter worden meegeleverd.

Pro heeft een afbeelding gepubliceerd, die het verschil weergeeft tussen de TeXreme technologie en conventionele carbon materialen: